Национална кампания „Ти броиш“: Търсим 12 000 защитници на вота за ЧЕСТНИ и СВОБОДНИ избори

Биографични факти

  • Роден е в Шумен. Женен, с едно дете;
  • Живее и работи в София;
  • С висше юридическо образование.

Работи като адвокат към Софийската адвокатска колегия от 17 години. Започва професионалната си кариера като правен сътрудник в сдружението „Българска асоциация гражданско общество и правни инициативи“ (БАГОПИ), което още от 90-те години реализира амбициозната задача да предоставя правна защита на гражданите срещу произвола на администрацията.

В професионалната си практика непрекъснато се сблъсква с необходимостта да обяснява как покварата в съдебната система се възпроизвежда като зараза в цялото общество и поразява реални човешки съдби.

Дълбокото му убеждение е, че човекът и защитата на неговите основни права и лично достойнство трябва да бъдат в основата на всяко държавно управление. Вместо това, намира че политическата власт в България се упражнява по начин, който грубо и системно потъпква самата идея за върховенство на правото и равенство пред закона и който създава несправедливост и бедност.

Същевременно вярва, че съдебната власт е призвана да бъде страж на човешките права и на справедливостта срещу произвола на политическата власт, а на практика се е превърнала в незаконно притежаваното оръжие на същата тази политическа власт.

Открива в „Да, България!“ автентичния политически изразител на собствените си разбирания, тъй като определя Движението е първият политически субект, посочил защитата на човешките права, възстановяването на справедливостта и на върховенството на закона като свои водещи принципи.

Смята да работи за утвърждаването на Движението като сериозен фактор в българската политика, да подпомага институционалното изграждане и капацитета на местните структури.

На мнение е, че проектите за радикална съдебна реформа и за модернизация на законодателството в сферата на правата на човека трябва да се превърнат в реални и ефективни политически действия, в извършването на които може да даде своя принос. Личната му надежда за България е да започне да използва демократичните механизми за да овластява хора – визионери и носители на съвременно Просвещение.

Мечтае за свободна, демократична и правова България със свободни и отговорни граждани и здрави институции, в която се зачитат правата, свободите и достойнството на всички хора.

Кандидат за народен представител на парламентарните избори през 2017 г.

Запален колоездач и планинар.

 

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни